Talpa Network neemt StukTV over

Giel de Winter wordt creatief directeur van Talpa Social.

StukTV
StukTV

StukTV wordt overgenomen door Talpa Networks. Het YouTube kanaal met zo'n 1,9 miljoen abonnees heeft nu nog een samenwerking met RTL Nederland, waar het onderdeel is van RTL MCN. 

Talpa bracht onlangs een overnamebod op StukTV uit. Eigenaar Giel de Winter van StukTV benaderde The Legal Group om de overname te begeleiden. Vandaag is de overname officieel beklonken. Ook RTL was in gesprek over een overname, maar vond de prijs te hoog.

De Winter

De Winter wordt meteen ook creatief directeur van Talpa Social. Hij gaat zich naast StukTV ook bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe formats.

Online social domein

John de Mol zegt over de overname: 'Hiermee maken wij een statement: wij willen ook in het online social domein hét Nederlandse mediabedrijf worden. Talpa Network haalt met Giel, Stefan en Thomas drie van de grootste talenten op het gebied van online social content in huis. Zij spreken een doelgroep aan die via traditionele media heel moeilijk te bereiken is en wat ze maken is geweldig. Ik ben fan.'

Ook chief creative officer van Talpa Network Ruud de Langen is fan van De Winter en StukTV. Hij pleitte in een column in Adformatie ooit eens voor een directieplaats van De Winter bij RTL Nederland.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie