Ruim helft beurswaarde Viaplay verdampt door tegenvallende resultaten

De inkomsten van de advertenties zakken in en groei abonnees valt tegen. Topman Anders Jensen stapt op.

Bron: Viaplay

Het Zweedse streamingplatform Viaplay ziet zijn topman Anders Jensen per direct vertrekken. Jensen bood zijn ontslag aan na tegenvallende resultaten van het platform, dat onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League uitzendt.

Jensen wordt opgevolgd door Jorgen Madsen Lindemann, oud-topman van MTG. Dat is het voormalige moederbedrijf van Viaplay. Jensen stond sinds de oprichting van Viaplay als zelfstandig bedrijf in 2018 aan het roer.

Viaplay trekt langetermijndoelstellingen in

Viaplay Group moest zijn verwachtingen voor dit jaar verlagen als gevolg van een versnelde verslechtering van de marktomstandigheden. Het verwacht onder meer dat de advertentie-inkomsten in het tweede kwartaal tussen de twaalf procent en zestien procent dalen door de sterke en snelle verslechtering van de tv- en radioreclamemarkten in met name de Scandinavische landen.

De stijgende kosten van levensonderhoud resulteren daarbij in lagere verkopen van streamingabonnementen aan consumenten en bedrijven.

Ook duurt de realisatie van het kostenbesparingsprogramma volgens de groep langer dan verwacht. Het bedrijf heeft ook zijn operationele en financiële doelstellingen voor de lange termijn ingetrokken. Een update over de vooruitzichten zal naar verwachting worden verstrekt bij de publicatie van de tweede kwartaalcijfers op 20 juli.

Beleggers straffen Viaplay direct af: de beurswaarde van het bedrijf is maandag ruimschoots gehalveerd. 

Lagere advertentie-inkomsten

'De vooruitzichten voor de markten waarin we actief zijn, zijn aanzienlijk en in een zeer snel tempo veranderd, en de uitvoering van kostenbesparingsprogramma's heeft de effecten van deze omstandigheden niet voldoende verzacht', zei voorzitter Pernille Erenbjerg. 'De impact van de macro-economische tegenwind op het bedrijf vereist dat we onze strategie anders uitvoeren'

(Bron: ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie