Video Intelligence introduceert contextual video oplossing voor Connected TV

Ernst Dirkzwager aangewezen als global partnerships director.

Ernst Dirkzwager

Video Intelligence introduceert een contextual video oplossing voor Connected TV (CTV). Ernst Dirkzwager - voorheen Ogury - is aangewezen als global partnerships director. Hij ziet dat, hoewel zo'n 50 procent van de Europese huishoudens toegang heeft tot Connected TV, de CTV-markt internationaal niet optimaal werkt voor adverteerders door minimale targetingmogelijkheden of standaardisatie. 

Het van oorsprong Zwitserse Video Intelligence, denkt daar nu een oplossing voor te hebben door onder meer gebruik te maken van technologie om video en metadata te analyseren. Met deze technologie wil het bedrijf nu de markt op. Video Intelligence verkoopt namens uitgevers advertenties via private marketplaces met behulp van zogenaamde VAST-tags. Rakuten Advertising is een van de klanten.

Dirkzwager: 'De CTV-sector heeft een lange weg afgelegd, maar loopt nog steeds achter als het gaat om contextuele gegevens. Momenteel is er geen wereldwijde standaard met betrekking tot kopen en verkopen van advertentieruimte op CTV. Bij CTV zijn er geen cookies en adverteerders missen context. Onze oplossing moet waarde toevoegen voor uitgevers en adverteerders.'

In de Nederlandse markt is Ster actief met contextual advertising rond video en tv. Het won er eerder een Privacy Award mee.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie