Heineken brengt Italië naar Nederland met Birra Moretti

De brouwer wil het pilsner veelal aanbieden in combinatie met bijpassende gerechten, zowel in horeca straks als in de supermarkt.

Heineken brengt Italiaanse Birra Moretti op Nederlandse markt
Heineken

Heineken brengt het Italiaanse Birra Moretti op de Nederlandse markt. Birra Moretti is volgens de brouwer een fris en soepel bier en zou daarom goed te combineren zijn met Italiaanse gerechten. Heineken meldt dat het bier nu te koop is in de supermarkt en zal daarnaast, als de horeca weer open is, ook daar breed verkrijgbaar zijn. Naast Birra Moretti wordt ook een alcoholvrije variant, Birra Moretti Zero, op de markt gebracht. De brouwer wil het bier aanbieden in combinatie met bijpassende gerechten, zowel in horeca straks als in de supermarkten. 

Advertentie
advertisement
De brouwer wil Birra Moretti veelal aanbieden in combinatie met bijpassende gerechten, zowel in horeca straks als in de supermarkt.
De brouwer wil Birra Moretti veelal aanbieden in combinatie met bijpassende gerechten, zowel in horeca straks als in de supermarkt. Heineken

'Op zoek naar kwaliteitsproducten'

Yvonne de Liefde, marketing manager Birra Moretti, vertelt dat het lager- en pilssegment nog steeds de grootste categorie is in Nederland maar dat de liefhebbers van dat segment ook behoefte hebben aan variëteit net zoals dat bij de speciaalbieren is: ‘Er is behoefte aan lokale en internationale bieren met verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Mensen genieten extra van de momenten met familie en zetten dan graag iets extra lekkers op tafel. We willen laten zien dat goed bier en lekker eten ook in de lagercategorie goed samengaan.’

Birra Moretti-commercial 2021

Birra Moretti Commercial | Balcony Barter 2021

Introductie in supermarkt en horeca

Birra Moretti, dat meer dan 160 jaar geleden opgericht is in Udine en sinds 1996 onderdeel uitmaakt van Heineken, is verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Japan. Het bier is verkrijgbaar bij de supermarkten van Albert Heijn en Jumbo, in 6-pack blik, 6-pack fles en direct ook in 24-vaks krat.

Lees ook:

Heineken brengt Italië naar Nederland met Birra Moretti
Heineken brengt Italië naar Nederland met Birra Moretti Heineken

Plaats als eerste een reactie

Advertentie