Drukker Biegelaar failliet

UPDATE Diepdrukkerij Biegelaar in Maarssen is het volgende slachtoffer in de grafische markt. Er wordt gewerkt aan een doorstart.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

FNV Kiem meldt het faillissement van Biegelaar. Volgens de vakbond kwam de drukker in zwaar weer door de slechte economische situatie. Bedrijven in de grafische markt hebben het al jaren moeilijk, onder meer door teruglopende orders van tijdschriftuitgevers. Ook bij concerns als Roto Smeets volgt bezuiniging en reorganisatie. Curator Rogier Karskens onderzoekt of een doorstart van de failliete drukkerij Biegelaar mogelijk is, zo meldt Nieuws.nl.

Biegelaar is geen uitzondering. In 2011 werd het bedrijf nog bijna meegesleurd in het faillissement van eigenaar Schlott Gruppe uit Duitsland. De directie van Biegelaar besloot daarop de aandelen terug te kopen. 

Bij het bedrijf werken 115 mensen. Vakbondsadviseur Peter Reniers: &;Tijdens de kantinebijeenkomst heb ik wederom ondervonden hoe machteloos het personeel zich voelt in z’n situatie. Zij zitten namelijk al een maand zonder loon en de verwachting dat het UWV het achterstallige loon gaat uitbetalen ligt nog plus minus 6 weken verder. Daar gaat ook onze eerste zorg naar uit. Vanuit FNV KIEM zullen we er alles aan doen om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen.&;

De vakbond gaat het personeel begeleiden naar nieuw werk.

Biegelaar is een bekende naam in de uitgeverswereld. Ooit maakte de drukker onderdeel uit van het Telegraaf-concern. Voor TMG vervaardigt het bedrijf momenteel de tijdschriften Privé en Vrouw. Ook sponsorde Biegelaar voorheen onderdelen bij de Mercurs en de Grand Prix Customer Media. 

Dit bericht is aangevuld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie