Minder ontslagen NDC als redactie salaris inlevert

Als het personeel van uitgever NDC Mediagroep niet akkoord gaan met salarisverlaging, dan gaat de reorganisatie door.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanmiddag werd in Groningen tijdens een bijeenkomst aan de redacties voorgelegd dat er &;slechts&; 11 banen worden geschrapt in plaats van 105 als er vijf procent van het salaris wordt ingeleverd. Dan zou minstens 80 procent van het personeel hier mee in moeten stemmen, aldus RTV Drenthe.

Stemmen de werknemers in dan verdwijnen er functies bij de eindredactie en opmaak van de kranten, waaronder Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Gaat men niet akkoord, dan gaat de eerder aangekondigde reorganisatie gewoon door. Dan verdwijnen er 105 banen, zoals begin decemvber werd . Volgens de bonden is het voorstel dat nu is gedaan onmogelijk uit te voeren.

Lening ING
Die maatregel is nodig omdat NDC Mediagroep anders failliet gaat. De uitgever verkeert al tijden in grote moeilijkheden. Het moet mensen ontslaan om een lening te kunnen aflossen aan aandeelhouder ING. Het gaat om een bedrag van 15 miljoen euro, dat binnen afzienbare tijd moet worden afbetaald. In 2013 verdwenen al 250 banen. 

Tweede Kamer
Elf Tweede Kamerleden uit het noorden des lands maken zich zorgen om de situatie bij NDC, meldde de Leeuwarder Courant dinsdag. Ze willen op werkbezoek bij de hoofdredacties van de dagbladen. 


 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie