Digital Design Case: Hart Island Project houdt de herinnering aan anonieme doden levend

Studio Airport bouwt online platform voor naamloos begravenen in New York.

Hart Island is een eiland voor de kust van New York. Sinds 1869 worden hier niet-opgeëiste en ongeïdentificeerde New Yorkers begraven in massagraven die niet toegankelijk zijn voor het publiek. Studio Airport kreeg de opdracht om een online platform te ontwikkelen waarmee de herinnering aan de overledenen behouden blijven.

Onderdeel van het platfrom is een online database met gegevens van circa 60 duizend mensen die tot heden op Hart Island begraven zijn. Deze gegevens zijn verbonden met een interactieve plattegrond van de graven.

Co-founder en creative director Maurits Wouters: ‘Om extra bewustzijn te creëren bedachten we een methode om te meten hoe lang iemand in anonimiteit ligt begraven. Dit werd de &;The Clocks of Anonymity&;. Deze klok begint te tikken vanaf het moment dat iemand op het eiland begraven is en stopt zodra een bezoeker een verhaal, foto of video plaatst en de persoon weer &;gevonden’ is.’

Meer over de case:

Credits
Studio Airport

      

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case
- Case ;Drawing Room’
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case ;HP bend the rules&;
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case

Meer over Dutch Digital Design in .

Elke editie van Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie