Koopjeshoek van Ikea wordt tweedehands-winkel: Circulaire Hub

Het Zweedse woonwinkelwarenhuis gaf kunstenaars de vrijheid om kunstwerken te maken met producten uit de hub ter inspiratie.

Koopjeshoek van Ikea wordt tweedehands-winkel: Circulaire Hub

Het Zweedse woonwinkelwarenhuis doopt de Koopjeshoek om tot Circulaire Hub: een tweedehandswinkel van waaruit meubelen een tweede leven wordt gegund. Ikea, dat caimt te geloven in een tweede leven voor haar producten, laat weten dat de nieuwe hub een plek kan zijn waar nog steeds mooie producten gevonden kunnen worden tegen een ‘mooie prijs’. Een duurzame aankoop, volgens Ikea.

12 Circulaire Hubs, 12 Kunstenaars

12 Circulaire Hubs, 12 Kunstenaars

Om het initiatief van de transformatie van de Koopjeshoek kracht bij te zetten heeft de meubelgigant 12 kunstenaars uit de buurt van Ikea-winkels in Nederland gevraagd om een kunstwerk te maken van een meubel uit de Circular Hub. De werken zijn bedoeld om mensen te inspireren over hoe een gebruikt product een nieuw leven ingeblazen kan worden.

Koopjeshoek van Ikea wordt tweedehands-winkel: Circulaire Hub
Koopjeshoek van Ikea wordt tweedehands-winkel: Circulaire Hub Ikea

Ambitie

De winkelketen legt uit dat de tweedehands-producten die in de hub aangeboden worden artikelen zijn zonder verpakking, artikelen die uit het assortiment zijn of producten met krassen of kleine schade showroommodellen of ingeleverde meubels zijn.

Ikea heeft eerder al de ambitie uitgesproken om volledig circulair te zijn in 2030.

Lees ook: Ikea wil gezamenlijke beweging in gang zetten naar duurzamere wereld

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie