Candid Group neemt XXS Amsterdam over

Creatieve bureau is de volgende acquisitie van bureaugroep in korte tijd.

XXS-oprichters/partners Piet Hein Smit, Jose Evers en Map van Arem en Candid Group oprichters Youri van der Mijn en Gérard Ghazarian (vlnr).
Foto: Julie Blik

Candid Group neemt creatief bureau XXS Amsterdam over. De eigenaren van XXS Amsterdam treden toe als partners van de groep.

Volgens Gérard Ghazarian oprichter en CEO van Candid Group, past de
 'creatieve en strategische kracht' van XXS Amsterdam goed bij zijn bureaunetwerk. 'We willen bureaus met hun eigen identiteit koppelen aan de schaalgrootte en slagkracht van een netwerk. Dat is nodig om de steeds complexere vraagstukken van onze klanten op te lossen.'

Oprichter en partner Piet Hein Smit van XXS Amsterdam: 'We waren op zoek naar een partij waarbij we onze eigen signatuur en creatieve expertise kunnen behouden en tegelijkertijd verbinding kunnen maken met andere disciplines.'

Advertentie
advertisement

Sinds 1998

XXS Amsterdam werd opgericht in 1998, heeft zo'n vijftig medewerkers en klanten als Hema, Hollandsnieuwe, Kia en Florius. In de ruim twintig jaar dat het (tot nu toe onafhankelijke) bureau bestaat won het veel prijzen, zoals SAN en Effie Awards, Lampen en een Cannes Lion.

Veel acquisities

Met de toetreding van XXS Amsterdam groeit Candid Group uit tot een organisatie met ruim 200 medewerkers verdeeld over vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Om de samenwerking te versterken zal XXS Amsterdam dit najaar verhuizen naar de vestiging in Amsterdam Noord, waar Candid Group sinds januari dit jaar zit.

Candid Group heeft de afgelopen jaren de groei versneld met verschillende acquisities in korte tijd. In december vorig jaar werd de overname van de Digital Agency Group bekendgemaakt. Een jaar eerder nam Candid Group mediabureaus M2Media en Stroom over. Ook werd afgelopen jaar een strategische samenwerking met digitale marketingspecialist Pervorm aangegaan.

Ghazarian sprak eerder de ambitie uit verder te willen groeien met Candid Group door overnames en samenwerkingen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie