Musk: Twitter-overname gaat door bij bewijs over de hoeveelheid nepaccounts

De miljardair wilde Twitter kopen en staakte die poging uiteindelijk, naar eigen zeggen omdat Twitter geen duidelijkheid geeft over bots.

Corevette

De overname van Twitter door Elon Musk kan gewoon doorgaan. Dan moet Twitter wel met bewijzen komen over het aantal echte accounts dat de berichtendienst heeft, zo zei Musk zaterdag op Twitter.

Advertentie
advertisement

Twitter: Musk heeft zijn kans gehad

De Tesla-topman beëindigde zijn overnamepoging van het socialenetwerkbedrijf, waar hij 44 miljard dollar voor over had, omdat hij meent dat er veel meer nepaccounts op Twitter zijn dan het bedrijf zegt. Twitter heeft hem aangeklaagd om de overname door te laten gaan. Volgens het bedrijf heeft Musk van een boekenonderzoek afgezien en was dat het moment om vraagtekens te stellen bij de cijfers die Twitter elk kwartaal naar buiten brengt over het aantal actieve accounts en het aandeel zogeheten spamaccounts daarbij.

'Dubieuze claims'

Musk werd na zijn uitspraken door een andere Twitteraar gevraagd waarom de Amerikaanse beurswaakhond SEC de "dubieuze claims" van Twitter over de aantallen gebruikers van de berichtendienst niet onderzoekt. "Goede vraag, waarom doen ze dat niet?" antwoordde Musk daarop.

Toezichthouder onderzoekt Musk

Zelf ligt Musk al langer met de SEC in de clinch. Die organisatie kreeg voor elkaar dat hij zijn tweets moet laten doorlezen voor hij ze verstuurt, al is het onduidelijk of dat ook gebeurt. Ook onderzoekt de SEC het moment waarop Musk bekendmaakte dat hij een groot belang in Twitter had genomen. Dat zou te laat zijn geweest, waardoor hij mogelijk voordeel heeft gehad van een lagere prijs bij het opbouwen van zijn belang.

Lees verder: Twitter stelt nieuwe communicatiebaas aan, midden in pr-strijd met Elon Musk

(Redactie Adformatie / ANP)

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie