Cinetree biedt heel Nederland gratis films aan

Met de actie wil het filmplatform het kerstgevoel in de woonkamers brengen.

Cinetree biedt heel Nederland gratis films aan
Beeld uit: Carol

Filmplatform Cinetree biedt heel Nederland vier gratis films aan, voor vier vrijdagen in de maand december. Met de actie wil de video on demand-aanbieder het kerstgevoel in de woonkamer brengen, ondanks alle beperkingen. Het team van Cinetree heeft vier klassiekers uitgekozen; ​Amélie​, Y tu mamá también, ​Carol en Das Leben der Anderen.

Advertentie
advertisement

De klassiekers

Er is afgetrapt met de klassieker ​Amélie, met de wereldberoemde soundtrack van Yann Tiersen. 11 december is ​Y tu mamá también, van Alfonso Cuarón (​Roma, Gravity​) te bestellen. Hierin vragen twee Mexicaanse tieners een aantrekkelijke, oudere vrouw mee op hun roadtrip. Onderweg leren ze over vriendschap, liefde, sex, het leven en elkaar.

18 december kan gekeken worden naar het veelbekroonde ​Carol. Dit is het liefdesverhaal van twee vrouwen op een plek en tijd waar homoseksualiteit allesbehalve geaccepteerd was. Op Eerste Kerstdag wordt Das Leben der Anderen aangeboden​. De film gaat over een Stasi-agent die de opdracht krijgt een echtpaar af te luisteren maar gaandeweg gaat hij twijfelen over zijn loyaliteit. 

Jaarlijkse Christmas Cinema Giveaway

Cinetree geeft aan elk jaar met kerst een bioscoop weg te geven aan iemand die het extra verdient. Vorig jaar was dit aan Arjan, die net uit een lang ziekbed kwam. Samen met zijn vrienden en familie keek hij een Wes Anderson-klassieker in zijn eigen bioscoop. Vanwege  de huidige maatregelen is de Christmas Cinema giveaway dit jaar anders opgezet.

De overige drie films zijn gratis te bestellen via ​Cinetree. Het platform is beschikbaar op PC en laptop of via de apps voor iOS, AppleTV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

Lees ook: 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie