Instagram test NFT's, Facebook gaat volgen

Het socialmediaplatform ondersteunt nu NFT's, die zichtbaar zijn op de profielen van gebruikers. Facebook krijgt deze functie later ook.

Instagram

Instagram krijgt ondersteuning voor NFT's; Non-Fungible Tokens. Met een NFT kun je laten zien dat je eigenaar bent van een digitaal kunstwerk. Het socialmediaplatform laat een selecte groep Amerikaanse NFT-makers en -kopers straks NFT's plaatsen. De zichtbaarheid doet denken aan de manier waarop Instagram-gebruikers nu foto's en video's op het profiel zien, meldt Instagram-topman Adam Mosseri in een video.  

Een NFT op Instagram wordt vermoedelijk een een afbeelding of video. Instagram toont in de beschrijving van de NFT de namen van de maker en de huidige eigenaar. Gebruikers kunnen NFT's delen via hun nieuwsoverzicht, verhalen (stories) en directe berichten. 

Instagram gaat niets verdienen aan de NFT-functie, garandeert Mosseri. Sommige platformen houden een commissie in als een gebruiker een NFT plaatst of deelt. Meta - het bedrijf achter Instagram, Facebook en WhatsApp - heeft daar geen ambities voor.

Facebook gaat ook NFT's ondersteunen

Facebook krijgt 'binnenkort' ook ondersteuning voor NFT's, meldt Meta-topman Marck Zuckerberg op het platform. De werking zal volgens hem vergelijkbaar zijn. Zuckerberg geeft niet aan of de NFT-functie in Facebook direct wereldwijd beschikbaar komt of gefaseerd. 

Instagram is niet het eerste socialmediaplatform dat NFT's ondersteunt. Twitter doet dat al sinds januari, via profielfoto's. 

Vraag naar NFT's is ingestort

Hoewel techbedrijven als Twitter, Meta, Samsung en Nike groots inzetten op NFT's, twijfelen critici aan de langetermijnvisie. Waar de NFT vorig jaar razend populair was, is er tegenwoordig veel minder interesse in het maken, kopen en verkopen van NFT's. Ten opzichte van september 2021 is de NFT-handel met 92 procent gekelderd

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie