LinkedIn laat GPT van OpenAI zelf vacatureteksten schrijven

Ook biedt LinkedIn tijdelijk meer dan honderd cursussen over AI gratis aan.

Afbeelding: Shutterstock

LinkedIn test een functie die het GPT-4-taalmodel van OpenAI gebruikt om tekstsuggesties te bieden voor het profiel van een gebruiker. Daarnaast zet LinkedIn het oudere GPT-3.5-model in om vacatureteksten te schrijven. Het platform stelt tijdelijk ook honderd AI-cursussen gratis beschikbaar, waaronder cursussen over generatieve AI zoals GPT.

Software schrijft vacatureteksten

De softwarehulp om vacatureteksten te schrijven debuteert binnenkort en is gericht op wervingsmedewerkers. Zij geven straks op LinkedIn aan wat voor type medewerker zij zoeken en wat de naam van het bedrijf is, waarna de software een vacaturetekst aflevert. De wervingsmedewerkers kunnen de tekst aanpassen - LinkedIn raadt dit ook aan.

Profiel verbeteren

LinkedIn wil gebruikers ook helpen om hun profielen te verbeteren. Een softwarehulp scant het profiel van de gebruiker - op verzoek - op de ingevulde ervaringen en skills en stelt vervolgens voor om bepaalde profielonderdelen te kopiëren of te verplaatsen binnen het profiel. Ook kan de softwaretool voorstellen voor een nieuwe de biografie en titel van de gebruiker afleveren. De gebruiker bepaalt zelf welke veranderingen hij overneemt. 

Goed om te weten is dat de softwarehulp om het profiel te verbeteren in eerste instantie alleen beschikbaar komt voor gebruikers met een LinkedIn Premium-abonnement. Dit abonnement kost in Nederland minimaal 29 euro per maand. LinkedIn zegt dat Premium-abonnees de softwarehulp gefaseerd en 'in de komende maanden' tot hun beschikking krijgen.

Gratis cursussen over AI

Tot slot kondigt LinkedIn aan dat het tijdelijk (tot 15 juni aanstaande) meer dan honderd cursussen over AI (kunstmatige intelligentie) gratis beschikbaar stelt aan alle LinkedIn-gebruikers. Er zitten ook cursussen over generatieve AI bij. Het GPT-taalmodel van OpenAI stuurt software zoals ChatGPT aan. ChatGPT is een voorbeeld van generatieve AI, net zoals Dall-E-2 generatieve AI is door tekstuele input om te zetten in eigen afbeeldingen.

LinkedIn-topman Tomer Cohen belooft dat het platform in de toekomst meer AI-functies introduceert. Die leunen vermoedelijk ook op innovaties van OpenAI, want Microsoft - eigenaar van LinkedIn - heeft tot dusver al meer dan tien miljard dollar geïnvesteerd in OpenAI.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie