Na Bing maakt Microsoft ook zijn Office-programma's slimmer met GPT van OpenAI

Programma's als Teams en Word krijgen een 'co-piloot' die het werk sneller en efficiënter moet maken. Microsoft deelt nog geen prijzen.

Een praktijkvoorbeeld van de copilot-functie
Afbeelding: Microsoft

Er is deze weken veel nieuws over hoe kunstmatige intelligentie bestaande programma's een stuk slimmer kan maken. OpenAI is met zijn GPT-taalmodellen één van de drijvende krachten achter deze nieuwsontwikkelingen. Microsoft heeft nu bekendgemaakt dat het nieuwe GPT-4-taalmodel na zoekmachine Bing ook Office-programma's als Teams, Word en Outlook en PowerPoint gaat verbeteren. 

Zelf PowerPoints maken

In een blogpost schrijft Microsoft dat de Office-programma's een 'Copilot' krijgen die de software sneller en efficiënter moet maken. Copilot verschijnt als een apart venster in de Office-programma's. De gebruiker typt in dat venster een prompt oftewel opdracht in, bijvoorbeeld (zoals op bovenstaande afbeelding te zien): 'maak een voorstel op basis van de notities van gisteren.' Microsoft geeft als disclaimer dat Copilot het de ene keer goed doet en de andere keer 'nuttige fouten' maakt. 

Volgens Microsoft kan Copilot ook Teams-vergaderingen volgen en samenvatten zodat de gebruiker geen notities hoeft te maken. Daarnaast kan Copilot e-mails samenvatten en een passend antwoord formuleren, waarna de gebruiker bepaalt of hij dit antwoord stuurt of aanpast voor versturen. Ook kan Copilot een PowerPoint-voorstelling maken op basis van een Word-document. 

Onderstaande video van Microsoft geeft meer informatie over de Copilot-functie. (Tekst loopt door onder de video)

GPT-4

De drijvende kracht achter de Copilot-functie is het GPT-4-taalmodel van OpenAI. Dit taalmodel is eerder deze week aangekondigd en wordt al gebruikt in de Bing-chatbot van Microsoft. De techreus zet GPT-modellen ook in om LinkedIn zelf vacatureteksten te laten schrijven, bijvoorbeeld. Ook Salesforce gebruikt GPT om Slack en andere software slimmer te maken. Google op zijn beurt gebruikt eigen AI om zijn programma's te verbeteren. Lees in onderstaande artikelen meer over deze onderwerpen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie