Nieuwe Samsung-tv's zijn geschikt om NFT's te kopen en tonen

Samsung is de eerste tv-fabrikant die volop inzet op NFT's, oftewel het eigenaarschap op digitale kunst.

Afbeelding: Samsung

Samsung meldt dat zijn tv-line-up van 2022 geschikt wordt voor NFT's (Non-Fungible Tokens). De smart-tv-software die de tv's aanstuurt, krijgt een speciale app die de gebruiker door NFT's laat bladeren. De gebruiker kan vervolgens een NFT ter voorbeeld zien, 'm eventueel kopen en daarna laten zien op het grote tv-scherm. De smart-tv-software past de scherminstellingen automatisch aan op de NFT om die het beste tot zijn recht te laten komen, aldus Samsung. 

Lees ook: zijn NFT's het nieuwe goud voor merken?

Gebruikers kunnen via de NFT-app ook uitleg krijgen over de geschiedenis van NFT's. Daarnaast is de metadata van de blockchainbetaling te zien, oftewel de aankoopgeschiedenis. Volgens Samsung stelt zijn smart-tv-software makers van NFT's in staat om hun kunst met het grote publiek te delen. 

Meer details volgen

Samsung zegt binnenkort meer informatie te geven over de NFT-functie op zijn nieuwe tv's. Die worden later deze week onthuld op de elektronicabeurs CES. De tv's komen later dit jaar uit in verschillende series, formaten en prijsklassen. Onbekend is of de NFT-functie ook op Nederlandse tv-modellen geactiveerd wordt. Ook onduidelijk is nog of Samsung een verdienmodel hangt aan de NFT-functie, of dat alle opbrengsten voor de makers zijn. 

Samsung is de eerste grote tv-fabrikant die NFT's ondersteunt op zijn televisies. Binnenkort zal blijken of andere merken volgen. Buiten de tv-wereld winnen NFT's aan populariteit. Onder meer Adidas, Nike en het Nederlandse Winkelstraat.nl verdienen geld aan NFT's.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie