Hoeveelheid spambots op Twitter vormt hoofdpijndossier voor overname door Musk

Musk wil bewijs over de hoeveelheid spambots op Twitter en zegt dat de overnameprijs mogelijk omlaag moet. Twitter-ceo reageert chagrijnig.

Elon Musk ligt overhoop met Twitter over de overname van het platform voor omgerekend 41 miljard euro. Musk maakte vorige week bekend dat hij zijn overnameplan pauzeert, naar eigen zeggen om eerst duidelijkheid te krijgen over de hoeveelheid spamaccounts op Twitter.

Twitter zegt dat minder dan vijf procent van de accounts een bot is, Musk denkt dat het 'veel meer dan twintig procent' is. De miljardair zegt van Twitter geen sluitend bewijs te krijgen over de hoeveelheid spamaccounts. Tot dat verandert, kan de overname volgens Musk niet doorgaan. 

Advertentie
advertisement

Spamaccounts bepalen overnameprijs

Twitter claimt 226 miljoen échte dagelijkse gebruikers te hebben. Musk trekt dat aantal dus in twijfel. Hoeveel mensen Twitter elke dag gebruiken, is belangrijk om de waarde van het platform te bepalen. Aan spambots valt namelijk geen geld te verdienen omdat ze - anders dan echte gebruikers - niet op advertenties klikken.

Musk zegt dat zijn overnamebod van omgerekend 41 miljard euro gebaseerd is op die 226 miljoen dagelijkse gebruikers. Als dat er minder blijken te zijn, sluit Musk niet uit dat hij zijn overnamebod zal verlagen. Dat schrijft onder meer Bloomberg

Lees ook: de invloed van Elon Musk zijn tweets uitgelegd in 8 tweets

Ruzie met Twitter over geheimhoudingsplicht

Een discussie op Twitter tussen Musk en onder meer de ceo van Twitter over het berekenen van het aantal spamaccounts, krijgt een staartje. Musk tweette later dat hij gebeld was door het legal team van Twitter dat hij informatie heeft gedeeld die valt onder de geheimhoudingsplicht. 

Als de overname helemaal niet doorgaat, moet de partij die afzegt of de financiën niet rond krijgt de andere partij één miljard dollar schadevergoeding betalen. 

Lees ook: optimisme en bezorgdheid over Twitter-overname door Elon Musk

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie