Analyse ochtendshows: Radio 538 wint weer terrein

Evert Bronkhorst constateert dat de ochtendshow van Radio 538 de duidelijke winnaar is in de laatste meting

In de nieuwe luistercijfers van april/mei 2019 zien wij Radio 538 weer een lichte stijging realiseren. Knap dat men het verlies na het vertrek van Evers beperkt heeft weten te houden.

Verder groeit Radio 10 ten opzichte van een jaar geleden nog steeds spectaculair maar er lijkt wel een einde aan de groei. Ten opzichte van de vorige maand zien we zelfs een lichte daling.

Ochtendshows

Om te kijken naar de ochtendshows bij de vier grootste zenders, hebben we de ontwikkelingen van de laatste drie meetperioden op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar het tijdvak 6-9 uur bij NPO Radio 2 en Qmusic, voor Radio 538 en Radio 10 is het tijdvak 6-10 uur gehanteerd.

111111

We zien een vrij stabiel beeld bij Qmusic, Radio10 en NPO Radio 2, terwijl Radio 538 duidelijk heeft gewonnen in de laatste meting. Een verklaring? Misschien dat mensen die even weg waren toch niet vonden wat ze zochten bij andere zenders en daarom zijn teruggekeerd op het oude nest.

De volgende keer gaan wij nader inzoomen op het middag drivetime tijdvak. Zien we al een Wilfred Genee effect op Radio Veronica, houdt Ruud de Wild stand als marktleider? Kortom een nadere kijk op dit belangrijke tijdvak.

 

Evert Bronkhorst is strategy Director Vizeum Netherlands

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie