NRC komt met eigen audio-app

App moet gids zijn door het brede en soms onoverzichtelijke podcastlandschap.

123RF

NRC introduceert vandaag een audio-app met podcasts uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt het nieuwsmerk tegelijk een aantal nieuwe podcastseries, die exclusief in de app te beluisteren zijn.

De audio-app is gratis voor iedereen en moet in eerste plaats een gids zijn door het brede en soms onoverzichtelijke podcastlandschap.  René Moerland, hoofdredacteur van NRC. 'Er zijn ontzettend veel podcasts bijgekomen de afgelopen jaren en daardoor is het niet altijd makkelijk om je weg te vinden in het aanbod. Daar willen we met NRC Audio verandering in brengen.'

Ook wordt dit de plek waar NRC zijn eigen audiojournalistiek presenteert. De al langer bestaande podcasts NRC Vandaag, Onbehaarde Apen en Haagse Zaken zijn er te vinden, evenals nieuwe podcasts over uiteenlopende onderwerpen.

Zo komt er een meerdelige podcastserie over de cocaïnemaffia in Nederland, een serie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een wekelijkse podcast over technologie en innovatie. Ook ingesproken columns van onder anderen Marcel van Roosmalen en Frits Abrahams komen in de app. Van 'buiten' komen onder meer podcasts van de NPO en The Daily van The New York Times.

Tot 1 januari 2021 is alle NRC-audiojournalistiek voor iedere appgebruiker te beluisteren; daarna worden bepaalde NRC-podcasts alleen beschikbaar voor abonnees.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie