Twitter noteert minimale stijging in advertentie-inkomsten

Analisten keken reikhalzend uit naar Twitters kwartaalcijfers, met name vanwege de overnamesoap met Elon Musk.

Twitter haalde in het tweede kwartaal van dit jaar 1,08 miljard dollar uit advertentie-inkomsten. Dat is twee procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Twitter noteerde al met al wel een fors kwartaalverlies (-270 miljoen dollar), maar beleggers liet dit koud. Zij lijken vooral benieuwd naar de rechtszaak tussen Twitter en Elon Musk, die in oktober start. 

Advertentie
advertisement

Rechtszaak

Musk zou Twitter eerst overnemen voor 44 miljard dollar, maar kwam daar later op terug. Twitter hoopt via de rechter te regelen dat de deal alsnog doorgaat. De uitkomst van die zaak blijkt bepalend voor de koers van Twitter. Want het bedrijf meldde vrijdag een kwartaalverlies van meer dan een kwart miljard dollar en een omzetdaling en daar werd amper op gereageerd. Terwijl andere socialemediabedrijven hard onderuit gingen eindigde Twitter zelfs bijna 1 procent in de plus.

Meer actieve gebruikers

Twitter noteerde in het tweede kwartaal van 2021 nog een winst van dertig miljoen euro. Nu is dat een operationeel verlies van 344 miljoen dollar en als gezegd een nettoverlies van 270 miljoen dollar. Dat komt onder andere omdat het bedrijf al tientallen miljoenen dollars gereserveerd heeft voor de overname door Musk. 

Lees al het nieuws over Twitter

Positiever nieuws voor Twitter is dat het aantal dagelijks actieve gebruikers in de afgelopen maanden verder gestegen is. Het zijn er nu 237 miljoen, ruim zestien procent meer dan een jaar geleden. Bijna 200 miljoen van die gebruikers bevinden zich buiten de Verenigde Staten. Eerder deze maand berichtten Amerikaanse media dat bureau- en salesmedewerkers van Twitter ontslag nemen door de overnamesoap met Musk.

(Redactie Adformatie / ANP)

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie