Deze creatieve corona-initiatieven bieden hulp

Veel particuliere- en bedrijfsinitiatieven zijn deze week in het leven geroepen om de groepen die het zwaar hebben extra te steunen.

Nederlande corona-initiatieven

Veel particuliere- en bedrijfsinitiatieven zijn deze week in het leven geroepen om de groepen die het zwaar hebben extra te steunen. De heftigheid en snelheid van de corona-ontwikkelingen dwingen ons tot een andere manier van leven. Een andere manier van samenzijn. Mensen worden ziek, mensen sterven. Ziekenhuizen raken voller, mondkapjes raken op. Mensen raken besmet en winkels en horeca sluiten.

We volgen het nieuws en daarmee de waan van de dag op de voet. Van achter beeldscherm, opgesloten, worden we, zo lijkt het allemaal zorgzame activisten. We moeten ons aanpassen. Maar willen helpen. Een saamhorigheidsgevoel oproepen, met afstand van elkaar. Van samen naar alleen thuis, gaan we nu naar samen alleen. Gelukkig is er iets dat ons allen drijft, de wil om elkaar te helpen. Behalve als het om toiletrollen gaat, dan is het ieder voor zich. Veel particuliere- en organisatie initiatieven zijn deze week in het leven geroepen om de groepen die het zwaar hebben extra te steunen. We zetten er een aantal op een rijtje.

Video-oproep: We moeten er nu ‘Voor elkaar en iedereen’ zijn

YUNE wil met poëtische video Nederlanders een hart onder de riem steken in strijd tegen COVID-19.

Voor elkaar en iedereen

Initiatief voor de horeca

‘Help de Horeca’: Waardebonnen die later verzilverd worden, geven ondernemers nú inkomsten 

Heineken, Unilever, Grolsch en nog veel meer horecapartners slaan handen ineen met initiatief om horecaondernemers te steunen. Lees hier meer over het initiatief.

#helpdehoreca
#helpdehoreca

Initiatief voor het MKB

Stuwkracht start 'Corona Crisis Denktank' voor MKB

Reclamebureau Stuwkracht lanceert een Corona Crisis Denktank, in het leven geroepen om MKB-ers direct te helpen met hun marketing.  Lees hier meer over het initiatief.

Initiatief voor de helden in de zorg

Burgerinitiatief: Help je huisarts en andere helden in de zorg

Vraag- en aanbodplatform mondkapjesnodig.nl koppelt particulieren en bedrijven aan zorgverleners. Lees hier meer over het initiatief.

 mondkapjesnodig.nl
mondkapjesnodig.nl

Initiatief voor de ouderen

Speciaal boodschappenuurtje voor ouderen bij Albert Heijn

Extra maatregel is bedoeld om kwetsbare groep te beschermen tegen besmetting van coronavirus. Lees hier meer over het initiatief

Ouderenuurtje bij albert Heijn
Ouderenuurtje bij albert Heijn

Initiatief platform voor vraag- en aanbod coronahulp

Nieuw platform brengt vraag en aanbod coronahulp samen

Coronacommunitycare.nl wil centrale plek zijn voor hulpvraag en -aanbod tijdens de coronacrisis. Lees hier meer over het initiatief.

 

coronacoupon
Coronacoupon.nl

De 'coronacoupon'

Via CoronaCoupon.nl, een variant op Groupon, kunnen zzp’ers en ondernemers in onder andere horeca en dienstverlening die de komende tijd zonder omzet zitten, crowdfunden door middel van coupons. Gasten of klanten kunnen alvast een coupon voor onder meer een diner, Escape Room, knipbeurt of borrel kopen, om die pas later in te wisselen. 

Meer initiatieven die ondertussen ontwikkeld worden en die er niet tussenstaan, stuur deze naar redactie@adformatie.nl met als subject: Corona-initiatief en titel. We willen de initiatieven samenbrengen in een corona-initiatievendossier.

Lees meer over de gevolgen van het coronavrius in het coronadossier van Adformatie.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Scot Licon
Heeft u een spoedlening, dan moet u uw schulden vereffenen, of
Heeft u extra kapitaal nodig om uw bedrijf te verbeteren?
We lenen geld voor mensen die financiële hulp nodig hebben.
je hebt een slecht krediet of je hebt geld nodig om rekeningen te betalen,
investeer in zaken 3,00%.


Ik wil deze omgeving gebruiken om u te vertellen wat u betrouwbaar moet maken en
de ontvanger en staat klaar om u een lening aan te bieden.
wij bieden;
Persoonlijke leningen
Schuldconsolidatielening
Durfkapitaal
commerciële lening
Bedrijfsleningen
Educatieve lening
Huisleningen om welke reden dan ook!

We vertrouwden op een alternatief voor bankfinanciering en ons proces
De applicatie is eenvoudig en duidelijk.

Mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens
E-mail: scotlicon121@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Bert wilbrink
Zou 100 snipper uren willen inleveren voor iedereen die het moeilijk heeft heb nu nog werkdus kan ik het missen als ik het voor elkaar krijg met mijn werk.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Frans
Veel mensen voelen zich nu eenzamer dan ooit. En restaurants zijn noodgedwongen overgestapt op bezorgen. Die twee zaken hebben wij gecombineerd in https://www.eattogether.nl/.

De afgelopen week heeft New Fountain zich het vuur uit de vingers geklikt om dit gezamenlijke initiatief te realiseren. Samen met Karen Blanken, Sandra Reeb-Gruber en Marielle Tammer bedachten wij het concept. Samen eten, maar dan op afstand. Om even de dag te delen en het vertrouwde gevoel van sociaal contact te hebben. Vandaag zijn we officieel live.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie