BrandDeli gaat samenwerken met ORN

De exploitant wil zich ontwikkelen tot 'duurzaam videosaleshuis'.

123RF

BrandDeli heeft na eerder dit jaar Disney een samenwerking gesloten met ORN (Omroep Reclame Nederland), de salesorganisatie voor de regionale publieke omroepen. BrandDeli gaat exclusief de landelijke online video-voorraad van tien regionale omroepen aanbieden. NH, Omroep West en Rijnmond doen niet mee. 

Dat maakte ceo Allard Ruyl afgelopen donderdag bekend tijdens een event ter ere van het vijfjarig bestaan.

Advertentie
advertisement

Persgroep

Eerder dit jaar werd BrandDeli al de exclusieve salespartner voor Disney in Nederland. Wel werd in oktober bekend dat de Persgroep voor drie jaar in zee gaat met RTL en Vice kiest voor Talpa Network. Eerder werkten deze twee partijen samen met BrandDeli op salesgebied.

BrandDeli spreekt de ambitie uit 'na de derde tv-partij in de markt binnen vijf jaar diezelfde top drie positie te behalen als duurzaam videosaleshuis'. Ruyl: 'Daarom wordt actief naar mogelijkheden gezocht om meer eyeballs toe te voegen. Onder andere ook met extra sponsorship-mogelijkheden op Twitter.'

Addressable tv

Eerder gaf Ruyl al aan grote ambities te hebben met addressable tv. 'Afgelopen zomer hebben wij samen met Fox Sports een volledig addressable reclameblok met ad insertion uitgezonden, zonder tussenkomst van een kabelaar. We gaan hier de aankomende tijd verder in experimenteren. We werken uiteindelijk toe naar een totaal video-oplossing en verwachten deze propositie in 2019 te kunnen gaan aanbieden.'

Ruyl pleitte ook voor een 'marktbrede investering' in digitalisering en neemt zelf het voortouw. 'Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van geautomatiseerde inkoop, waarmee de adverteerder zelf het aantal contacten kan managen en actief op bereik kan sturen.' 

Tot slot zijn er gesprekken met kabelaars (KPN. Ziggo) en andere tv-partijen om settopboxdata beschikbaar te maken.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Frank Eijken Bestuurder ORN
Beste redactie,
ORN is de landelijke verkooporganistatie voor Radio en TV en vertegenwoordigt hiervoor alle 13 regionale omroepen van Nederland.
De landelijke online video sales activiteiten van 10 regionale omroepen (ex NH, West en Rijnmond) zijn ondergebracht bij BrandDeli.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Maarten Hafkamp
Dank je Frank, ik heb het aangepast.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie