Threads roept Europese gebruikers een halt toe

Het socialemedium is hier niet officieel te gebruiken. Een sluipweggetje lijkt nu dichtgetimmerd. Slecht nieuws voor Europese gebruikers.

Screenshots van Threads naast elkaar
Afbeelding via The Verge

Threads, de nieuwe socialmedia-app van Meta, zit nog niet te wachten op Europese gebruikers. De app is officieel nog niet in de Europese Unie beschikbaar, maar is via eenvoudige omwegen wel hier te activeren en - ook in het Nederlands - te gebruiken. Sinds vandaag zien Europese gebruikers echter minder berichten, minder profielen en kunnen zij zelf geen berichten meer plaatsen.

Beperkingen

De beperkingen lijken geen technische fout (bug), want gebruikers buiten de Europese Unie ervaren ze niet. In EU-landen als Nederland zien Threads-gebruikers echter geen berichten van Europese gebruikers meer, levert het klikken op profielen een foutmelding op en verschijnt er ook een foutmelding als zij zelf een bericht willen plaatsen op Threads. Adformatie heeft deze beperkingen geverifieerd. 

Meta heeft op moment van schrijven nog geen commentaar gegeven op de beperkingen. Het lijkt er echter op dat het bedrijf Europese gebruikers bewust - praktisch - blokkeert. Threads is vorige week uitgebracht, maar niet in de Europese Unie. Volgens een Meta-topman komt dat door Europese privacyregels, en kan het nog maanden duren voordat de app hier wel uitkomt. Europeanen konden en kunnen Threads wel via omwegen installeren, activeren en gebruiken. Door de beperkingen is het voor Europeanen echter minder aantrekkelijk om een Threads-account aan te maken en te blijven gebruiken.

100 miljoen gebruikers

Buiten de Europese Unie doet Threads het vooralsnog erg goed. In een week tijd heeft de app honderd miljoen gebruikers geworven. Dat lijkt met name de komen door de eenvoudige koppeling met zusterplatform Instagram, dat twee miljard actieve gebruikers heeft. Threads is een dienst waar gebruikers korte tekstberichten, foto's en andere content op delen. De gebruikerservaring van de app lijkt op Twitter. Het is nog niet mogelijk om te adverteren op Threads. Wel lijkt het erop dat Meta binnenkort branded content-tools van Instagram naar Threads wil brengen. Merken kunnen dan de eerste stappen zetten met betaalde promotie op het nieuwe platform.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie