NPO-directeur Remco van Leen tijdelijk op non-actief voor vermeend wangedrag

De NPO laat een extern bureau onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar Van Leen.

Remco van Leen heeft in overleg met de NPO besloten zijn werkzaamheden voorlopig neer te leggen. Naar de pas aangetreden directeur Video is momenteel een onderzoek bezig voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Hij wil de ‘integriteit van het onderzoek en de NPO niet in gevaar brengen’ en heeft daarom besloten zijn werk tijdelijk neer te leggen. Van Leen zegt zich niet te herkennen in de beweringen, maar neemt de signalen serieus, meldt de NPO in een verklaring.

Omroep Tros

De NPO laat een extern bureau onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar Van Leen. De aanleiding is 'een recente publicatie en signalen' dat Van Leen zich schuldig maakte aan wangedrag.

Van Leen was volgens de omroep mogelijk betrokken bij grensoverschrijdend gedrag toen hij werkzaam was bij de toenmalige omroep Tros (nu AvroTros). Hij werkte daar tot 2014 als mediadirecteur. 

In de verklaring staat verder: ‘NPO en Van Leen waren op de hoogte van een eerdere melding waarin sprake zou zijn van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Van Leen tijdens zijn werkzaamheden bij de toenmalige Tros. Die melding bereikte de NPO kort na zijn aantreden als waarnemend directeur Video NPO. De NPO heeft daarop onmiddellijk actie ondernomen. Na meerdere gesprekken met betrokkenen, een grondige beoordeling daarvan en het maken van duidelijke samenwerkingsafspraken, waren er op dat moment geen gronden die een goede vervulling van zijn werkzaamheden bij de NPO in de weg zouden staan.’

Niets over Van Leen in NPO-onderzoek

Afgelopen week presenteerde de commissie-Van Rijn de resultaten van het onderzoek naar wangedrag bij de NPO. Drie op de vier (oud-)medewerkers van de NPO die meededen aan het onderzoek, gaven aan dat ze wangedrag hebben ervaren. De commissie kreeg tijdens het onderzoek overigens geen klachten over Van Leen binnen.

Naar aanleiding van het rapport besloten RTL en Matthijs van Nieuwskerk afgelopen weekend hun samenwerking uit te stellen. Dat betekent dat de voorgenomen programma’s in elk geval voorlopig niet door zullen gaan. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie