Premium

Johan van der Zanden (Albert Heijn): ‘De volgende kerstcommercial is anders dan anders’

CMO Studio| 'De hele directie heeft dezelfde KPI’s. Als de prijsperceptie verbetert, moet je kunnen laten zien wat dat doet voor de verkoop'

Johan van der Zanden - Albert Heijn
Foto en video: JTD Producties

Of de commercials met Ilse wat spectaculairder mogen? ‘Nou’, zegt Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie bij Albert Heijn, ’86 procent van de mensen zegt dat de reclame bij Albert Heijn vinden passen!’ Het spreekt voor zich dat als CMO Studio de kans krijgt om dé marketingman van Albert Heijn te interviewen, het niet alleen over marketingcommunicatie kan gaan. Wat is de strategie achter de verschillende apps van Albert Heijn? Wat is het idioom in de boardroom? Doet Albert Heijn wel genoeg goed? En wat vond Van der Zanden eigenlijk van de guerilla-actie van Greenpeace bij de Effies? ‘Effectief!’

In de veertiende aflevering van CMO Studio, de video- en podcastrubriek over marketing van Adformatie, bespreken we met Van der Zanden de actualiteit van het marketingvak, gaan we in op het laatste marketing- en merknieuws van Albert Heijn én roept hij ‘De Winnaar van de Week’ uit. Daarna gaat hij dieper in op de marketingstrategie van Albert Heijn.

Bekijk de aflevering hieronder, of beluister hem als podcast via je favoriete podcast-app. (Te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.)

(Meer uitgebreide thema-agenda onder de video.)

CMO Studio #14: Johan van der Zanden (Albert Heijn)

Thema’s in deze aflevering van CMO Studio:

Hard-seltzermerk Stëlz komt met deepfake-video van Hugo de Jonge. Hoog aan de wind of over het randje?

Greenpeace verstoort Effie Awards uit protest tegen fossiele reclames. Effectief? Sympathiek? Terecht?

Albert Heijn lanceert jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’. Stiekem een manier om first party data te verzamelen?

Albert Heijn heeft een nieuwe app: FoodFirst Leefstijlcoach. Hoe geef je dit tractie?

Bellen met de Winnaar van de Week.

Van grote merken wordt verwacht dat ze een ‘force for good’ zijn. Doet Albert Heijn genoeg?

De metrics van de marketeer wijken nogal eens af van die van andere board members. Spreekt Van der Zanden de taal van de CFO?

Supermarktmanager Ilse is inmiddels bekend, maar braaf is het wel. Mag het wat spectaculairder?

CMO Day

CMO Studio is dé contentserie voor de CMO Community van Adformatie. Onder de vlag van CMO Community organiseren we verschillende live events, waaronder ook de CMO Day op 17 mei 2022.

House of Executives

De CMO Community maakt onderdeel uit van House of Executives. Dat is een label van Sijthoff Media dat gespecialiseerd is in het opbouwen en onderhouden van boardroom-netwerken voor CFO, CHRO, CIO, CMO en M&A. House of Executives ontplooit activiteiten voor C-level-executives uit het bedrijfsleven en de overheid in Nederland en België.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie